Tuesday, April 14, 2009

::TAKZIAH::

Takziah aku ucapkan kepada loqman sekeluarga kerana bondanya yang tercinta telah pergi menemui Illahi....

8 april 2009
Masa aku tengah siapkan final project, mak aku ada call, bgtau yang mak saudara zaim meninggal dunia... (zaim sepupu loqman).. tapi aku xterfikir plak arwah mak loqman....dan mak aku pun xsure sapa.... tp yang aku sedih...

9 april 2009
selepas je aku submit final project tu keesokkan harinya... aku bleh pergi bersuka ria berkaraoke kat jj bukit tinggi... aku betul2 xtau pasal benda ni.... then lepas habis karaoke dlm kol 9... aku pergi ke uptown shah alam... saja berjalan2 ngan epul n byoung....

10 april 2009

tapi bila sampai umah... perasaan nak balik umah family tu sangat kuat... bayangkan aku xpernah balik kuala kubu selepas pukul 1.30pagi... tp hari tu macam ada sesuatu yang suruh aku balik... seperti aku kena tau sesuatu... then aku terus balik... dalam pukul 3pagi aku sampai.... then aku terus capai hp abah aku.. msg kawan-kawan... yang reply msg aku ialah ina... dia yang ckp kat aku yang mak loqman dah xde... aku betul2 sedih.. air mata aku keluar serta merta.... ina ada ckp yang kawan2 kita ada try call aku tapi xdapat... tp nak buat mcmana.. simkad 012 aku rosak.... dan aku pulak lupa nak bgtau yang aku pakai simkad 014 buat sementara waktu. Ina suruh aku jumpa ko esok harinya..... sebelum aku balik ke shah alam semula ptg tu...

Aku sempatlah jumpa loqman pada keesokkan harinya.... muka loqman nampak tenang.... Aku tau... Loqman dah wat yang terbaik untuk arwah emaknya... dia sanggup xcari kerja dulu lepas abis study sebab nak jaga mak dia... man... ko contoh anak yang baik.... tp aku terkilan skit la sbb aku tahu pasal berita ni sehari selepas jenazah arwah mak ko selamat disemadikan... Apa2 pun marilah kita sama2 sedekahkan Al-fatihah kepada Arwah mak loqman serta arwah umat2 islam yang lain.... semoga ditempatkan dikalangan roh2 org yang beriman... Amin......

2 comments: