Friday, November 14, 2008

:: SAMPAI KESITU ::

yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... exam dah abis.... aku pun dah kat kuala kubu bharu... so ada la masa aku nak update blog aku nih... xnak bg ianya bersawang seperti sesetengah blog... ops.... ada yang terasa???? ampun....

ok la... aku nak cerita pasal aku pergi melawat junior2(nasib baik aku ada junior lagi)aku. Actually aku, han dan along pergi uitm sri iskandar perak ni sebenarnya ada tugas.... han dan along nak present n actually nak brief pasal event yang bakal berlansung kat uitm malaysia.... iaitu event de-jam = design jamboree....



han dan along bertolak dari shah alam.. then terus singgah kat teratak aku yg xseberapa ni.... hehehee... kalo xsilap aku, dorg sampai kat umah aku dalam pukul 3 lebih.... then, kitorg pun meneruskan perjalanan.... dalam perjalanan tu.. aku teringat gak la kenangan aku kat perak dulu... ingat jalan2 yang aku lalui.... banyak gak la perubahan... paling aku terkejut bila lalu kat simpang nak masuk clearwater resort tu.... eh... dah ada simpang baru..... rupa-rupanya dah ada jalan str8 yang akan dilalui terus ke tronoh... huhu... xpayah masuk batu gajah lagi... jimat masa... jimat tenaga... huhu... flyover yang dulunya banyak memberi masalah dan mengelirukan org ramai pun dah siap.... huhuhu... apa lagi??? utp?? hurmmm dah ada stesen minyak petronas kat tepi jalan tuh.... sampai je kat kawasan taman maju... aku tgk xde perubahan pun... yang ada perubahan pun bila tgk ada foodcourt baru buat kat area foodcourt sedia ada skrg ni kat taman maju...

huhu... sesampai je kat uitm.... aku, along n han... menjerittttttt!!!!!!!!!! uitm!!!!!!! kami datang!!!!!! seronoknya.... hehehe... seronok memang seronok kepada mereka yang menghargai.... aku paling terkejut bila tgk bukit aman dah berubah....

bukit aman...





aiyooooooooooooooooooooo setahun je aku tinggalkan perak... banyak jugak yg dah berubah.... banyak lagi perubahan... tp aku saja je ringkaskan... nanti xlarat org nak baca... kami pun pegi la melawat junior2 yang dah part 6... huhu... tak aci... dorg dapat studio kat atas tec... ada aircond lak tu... huhu.... aku jumpa azza,ada,wawa,fareeza,yasmin, pakdin, razuha, yaya.... dan ramai lagi.... xsangka dorg ingat lagi kat aku.... huhuhuhu...


yasmin,aku,nadia,junior dorg,ixu,fareeza,adaa n wawa



senyum...



pantang nampak camera... hehe



makan dalam studio....







lepas lepak ngan dorg... kami keluar gi makan... kat mana??? kat restoran HUDA.... huhu... dulu.. masa aku blaja kat perak... restoran huda ni la tempat kitorg lepak... actually nama restoran ni restoran norzan... tp disebabkan anak makcik norzan tu nama huda... dan dia pun baik ngan kitorg... so melekat la nama restoran tu restoran huda... aku makan bihun goreng dgn fish n chip... ingat nak order american starter... tp xpe la... nnti kenyang sangat lak.... lepas abis makan... kami semua gi rumah shahir.... kawan baik aku masa kat perak dulu.... dia ni banyak tlg aku dulu... tlg tukarkan tayar keta aku... tlg betulkan alarm... bagi pinjam keta... huuhuhuhu... tp aku sedih bila dapat tau ada sesuatu menimpa shahir.... xpe shahir... walau apa pun yang terjadi... ko tetap kawan aku dunia akhirat.... aku harap ko tabah ngan dugaan tuhan...aku xnak cerita apa yang berlaku pada shahir.... sedih aku... nasib baik aku dapat jumpa ko lagi... kalo x... hurm... kami bermalam kat umah shahir... kereta sewa shahir makin bertambah... kaya ko shahir.... huhuhuhu... keesokkan arinya...


shahir



kereta yang pernah aku sewa...



bila aku bangun je.. aku sedar2 along ngan han tgh basuh keta.. mentang2 la umah shahir lengkap alatan mencuci kereta... senang la korg... huhuhuhu... selesai je... kitorg pun bersiap untuk ke uitm.... jumpa lecturer n junior2 sebelum balik.... huhu... jumpa pn. min... pn. gg .... en. man jr... ramai lagi la... sebelum balik tu... kitorg singgah kat kedai pn. min. huhu... aku langgar pantang... aku makan nasi.... dah lama xmakan nasik tp disebabkan makan kat kdai pn min... sapa xnak makan nasik kat situ kan.... lauk sedap... hehehehehe.... time nak bayar tu... kakak pn min ckp kat kitorg yg dia blanja... huhuhu... rezeki... selesai makan kitorg pun bertolak ke shah alam.... huhu... tp aku singgah umah parent aku dulu... amik keta... then konvoi ngan along... tp kitorg berpecah bila masuk highway guthrie sebab aku nak gi amik fadz kat sg. buloh... huhu... sampai shah alam dalam pkl 7 mlm.... letihhhhhhh.... aku mandi... dan terus tidooooooo... lalalalalalalalalaa....

4 comments:

wAheedA said...

weeee windunya perak~! mak aihh bukit aman dah jadi camtu ke bobb? dah hampir 3 tahun tinggalkan byknya perubahan... hehehe

myadlan said...

wah bro. mcm best je de-jam ni. jgn lupa jemput kami dr UIA.. hehe

Fareeza Suhaimi said...

wahh ada gambar kitorg! hahahah...tp trase tau ckp psl blog berhabuk tu..wakakaka..sbnrnya kan bob senior plg besh!btol.sbb tu org ingat...hehehhe...insyallah kitorg g de jam kalo free!hehehe.doakan kitorg yg da nak presentation ni~ :)

AjiZz-SaN said...

huhu...bestnya ada junior lg...jgn jd cam aku...junior xkenal aku,aku lg la xkenal junior...tp best gak cam2...gi perak bley jumpa lecturer jer..huhu