Saturday, June 21, 2008

:: PROGRESS TIGA BELAS ::





Salam....
sorry guys... sbb dah 5 hari aku x update blog nih...
sangat bz dengan kerja2 berkaitan TIGA BELAS...
fuh! mmg letih tetapi sangat berbaloi...
Aku bertolak ke Shah Alam pada hari isnin... around 2.00pm
aku dah keluar rumah...
time tu mmg hujan lebat kat area umah aku...
nak xnak...
redah je.....
hrmmmm....
sampai je kat shah alam... dalam jam 4 ptg...
aku pun sampai la...
sesampai nye aku kat sh alam... tempat pertama yg aku tuju
ialah cc oren yg terdapat dibawah rumah aku...
jumpa ikmal... hehehehe...
sangat lama tidak bertemu dengan adik ikmal... si penjaga cc..
hehehe... surf internet sat... sementara menunggu milhan balik...
huh! sangat bosan menunggu... sesampainye milhan kat rumah...
kitorg pun berbincang la berkenaan dengan TIGA BELAS...
apa yg perlu kitorg lakukan untuk menyiapkan segala kerja2
berkenaan TIGA BELAS...
selesai berbincang... kitorg pun baring depan tv.
Sambil menunggu cerita EZORA..
sangat seronok la cerita tu...
telenovela melayu paling best... hahahahaha...
jalan cerita yang sangat complicated... tetapi seronok ditonton
seisi keluarga....
Jam menunjukkan jam 7.30pg...
Setelah selesai mandi dan bersolat... kitorg pun keluar ke Tesco
untuk membeli kain... kain?
untuk apa?
hehehehe... kain untuk membuat 'bunting'
setelah selesai membeli kain... kitorg pun mencari makanan untuk dimakan pada waktu malam
kitorg cadang nak masak makaroni je... simple... tp menarik....
sampai saja kat rumah...
han pun memula kan tugas memasaknya...
aku malas nak masak
letih la... drive siang td... hahahahaha...
lepas mengisi perut...
aku pun turun ke cc oren... untuk check friendster n myspace...
hehehe.... then aku pun berym-ym la dgn beberapa org kawan...
termasuklah dengan junior aku iaitu shah yang pada waktu tu berada di cc area sec 18.
rupa2nya... dia tidak berkeseorgan.. dia bersama jali dan zaza (kwn jali)...
kitorg pun lepak la sampai ke pagi..
yhen balik terus tido sbb keletihan....

keesokkan harinya plak, iaitu hari selasa...
aku ngan milhan gi fakulti... teman milhan settlekan pasal surat2 yg perlu disign...
n then jumpa faiz ngan pak cik... nak bincang pasal TIGA BELAS ni la...
lepas settle sume tu... aku follow milhan balik umah family dia...
aku ngan family dia ok... family dia sgt baik ngan aku..
Sangat terharu sebab mak dia masak banyak untuk dinner...
mmg kenyang la... ikan pari bakar, sambal ikan cencaru...
udang... ikan sardin... mmg kenyang gile aku mlm tuh...
dah habis makan tu, kitorg pun lepak2 kat bilik... surf internet...
han plak nak start wat blog... tepat jam 9 malam...
aku join iwa (adik han). tgk citer SINDARELLA...
hehe... xsangka iwa ngan mak han pun minat citer tu...
so ada member la nak sembang...
hehe.... habis je citer tu.. aku naik atas balik... ngantuk... terus tidooo...

Hari Rabu... aku ngan han... kembali ke shah alam bandar anggerik...
gi settlekan pasal 'bunting'... aritu plak... boy n da geng dtg... diorang pun dtg sebab
nak tolong pasal TIGA BELAS... masing2 menjalankan tugas masing2... ada yg settlekan pasal
penginapan, kenderaan dan lain2...
petang tu, lepas tgk EZORA... kitorg ber4 gi tesco untuk cari kain itam...
untuk wat 'bunting'... lepas settle beli kain.. kitorg pun bergegas gi beli makanan untuk dinner... masing2 memborong... sampai je rumah.. aku drop kan dorg je.. sebab aku dah janji ngan shah.. nak lepak2... aku pun gi amik shah kat sec. 18... kat umah abg dia...
then aku ngan shah gi makan kat MOLEK.... tagline untuk MOLEK "simply kelatelicious" hahahaha.... xterkejut ke korg baca... meletop tagline dia kan...
aku pun gi order mee goreng MOLEK dan air bandung MOLEK... sangat sedap air bandung tu...



aku dan shah....





mee goreng MOLEK



Air Bandung MOLEK





xcaya? cuba la sendiri... Wah! Shah plak order mee tomyam ngan air teh o ais...
Han plak call... sebab aku lama sgt lepak ngan han... dorg kat rumah tgh design 'bunting'...
then aku pun balik la... ajak shah skali.. lepak2 umah... aku tolong la skit2 mengecat 'bunting' tuh...


Buat2 Rajin


Ntah apa2 ntah...


pastu Shah plak nak balik... aku hantar la dia... sampai je kat umah dia... tetiba dia ajak aku gi lepak mcd sec. 18... aku kalo org blanja, ok saja... hahahahahaa..... kitorg order MEGA MAC....
huhu... kongsi berdua... ye la... mega mac tu kan besar... mkan sambil menonton bola kat mcd...
hrmmm... abis je makan... terus je kitorg blah... blah sebab xsanggup melihat adegan yg meloyakan yg dilakukan oleh pasangan yg ada tidak berapa jauh dari table kitorg... jijik!
keluar je dari mcd... tetiba aku dengan xsemena2 teringin nak makan kfc... kitorg pun gi ke kfc... xjauh pun kfc tu.. sebelah mcd je.. mmg nafsu binatang mlm tu... makan secara marathon... patut la badan masing2 besar dan gebu.. wah!
lepas settle makan tu... aku pun antar shah balik umah abg dia... aku pun drive balik sec. 7...
sampai je kat umah... tengok2 han dan yg lain2 dah terbongkang... hahahahahaa.... terasa macam tercuri tulang la plak...
hrmmm... xpe la... esok masih ada...

Celik2 dari lenaku... wah! dah ari khamis... esok nak submit dah competition ni kat uiam..
'bunting' dah separuh siap... shortmovie plak dah siap tinggal nak edit2....
commercial break plak... satu dah siap... tinggal 2 je lagi... kebetulan, Mass msg han... bgtau yg dia datang nak tolong cat 'bunting'... thanks Mass sebab tolong... ringan skit beban...

Mas yang sudi membantu... thanks Mas..


Aku



sementara itu, boy ngan kawan dia gi settle kan pasal firstaid plak... sambil2 aku mengecat 'bunting' tuh... han gi amik gambar untuk competition plak... huhu.. mmg kerja kena pantas... ye la... jumaat dah nak submit... sekarang dah khamis... rasa mcm xcukup tanah plak...
malam tu plak... han sambg dia punya montage dan commercial break...
alamak! commercial break xcukup plak... sepatutnya 3... tp baru siap 1... hahahaha...
xpasal2 aku jd pelakon untuk commercial break... nak tau mcmana commercial break yg kitorg buat tuh? tunggu time TIGA BELAS... hehhehehee.....
aku pun sambung menyiapkan 'bunting'... huhu... dah nak siap... tinggal 10% je lagi...

















Boy kena gi KLIA.... amik parents dia.... Han terus menyiapkan keja dia...

haaaaaaaa..... dah masuk ari Jumaat....
aku mmg xleh tido lg time tu... dekat kol 5 bru bleh tido...
tp bila dah dapat tido... mmg aku susah nak bangun....
han dah kejutkan aku bangun dlm kol 8 lebih rasanya...
nak ajak aku temankan dia gi plot drawing untuk competition...
tp... aku mmg xlarat... time tuh dah pening2 lalat....
nak dekat kol 10 baru la aku bangun... tolong kemas2...
han pun dah settle sumer... tinggal nak tampal2 je...
dalam kol 11.00pg... kitorg pun lepak makan kat Restoran Kamal...
breakfast la... dalam kol 12 kitorg gerak gi uiam...
sesampai je kat uiam... kitorg gi solat jumaat kat masjid uiam...
selesai je solat jumaat... kitorg gi ke tempat untuk submit sume2 benda2 tuh..
huhu.... sangat suprise... kitorg ber-2 merupakan antara yg awal sampai... lepas tu jumpa balik junior2 masa kat Uitm Sri Iskandar... Haha... Sekarang dah kat Sh alam lak...
tp apa2 pun... Uitm perak dihatiku.... hehe... lupa lak... jumpa EN. NIZAM...
pastu kitorg sama2 berganding bahu... pegi ke kaunter untuk submit sumer benda2 tu...
lepas tu balik semula ke shah alam... aku kemas2 baju... pastu balik KUALA KUBU BHARU...
wah! indahnya.... hehehehe... rindu....

3 comments:

wAheedA said...

Sorry sangat2 akak tak dapat hadir.. Sorry.. aler rasa ralat sangat.. akak kene kejar dateline website ari jumaat tu gaks.. huhu :( takpe nanti 13 kita sama2 buat kerja.. sowy ya..

Sankai said...

i always appreciate a good art. Love that banner.


keep up the good work.

cheers,

mass said...

aiyokk dida..tak tau..hehehe jgn la sedey dida..bob ok jer..hahahaha