Tuesday, July 1, 2008

:: HOORAYYYYYYYYYYYYYYYY::

hoorrayyyyyyyyyyy... TIGABELAS selesai sudah....
huhu.... ada yang seronok... ada jugak yang tak seronok...

28.06.2008

kitorg bertolak dalam pukul 8.30 pagi... dari uitm malaysia...
aku,fadz,along dan darina naik kereta... yang lain semua naik bas...
mengantuknya... sebab xcukup tido mlm tuh.. drive pon asyik menguap je...
rasa mcm jauh je uiam gombak tuh...
sesampai je kay uiam tu dalam pukul 9 lebih... kitorg pun gi register...
wah! ramai gak yg dah sampai... bdk2 uitm perak dah sampai sehari sebelumnya...
maklumlah... jauhkan... hrmmm...

kami

selesai je register... kitorg gi letak barang kat bilik yang dah disediakan... pastu kitorg pergi untuk open ceremony... ngantuknya... sebab dengar ucapan dari org2 MSID...
dah nak abis tu... ada gimik.... hehehehe.... ok la gimik tu.... tp sebenarnya dah tau apa yg akan berlaku... tp saja wat xtau... nnti xjd lak gimik kan... pastu kitorg gi makan minum...
makan2 skit... then... gi auditorium ada forum... huhu... seperti biasa.... tempat2 sejuk mcm tu.... kalo tido pun best... tp dengar jugak la... tido kejap2 je...
alamak!!! lamanya ceramah tu... sampai pukul 3... pastu bru dapat lunch...


makan time


lunch pun kejap je... sebab we all nak kena gi metropolitan park kat Kepong plak...
untuk aktiviti seterusnya... time nak tunggu bas tu.. aku jumpa Azna.. senior aku dulu...
dia dah lain... makin cun.. hehehehe....

azna n me


mas n me again... jgn jeles ek.. hahahhaa



mas n aja



seronok?



alahai~



han kenapa ko?


tunggu bas punya lah lama... aiyo... kitorg siap leh bergambar lagi... aku,mass,fadz,aja dan lain2..masing-masing posing maut... hahahahaa.... puas!... akhirnya... bas pun sampai...
merasalah berebut2 naik bas tuh...
sesampai je kat metropolitan park tu... aku tgk ramainya org main layang2..
huhu... mcm pesta layang2 plak... aku pun duduk la kat tepi padang tuh... sambil2 tgk org main layang2... hehehehe.. pastu jumpa junior2 masa kat uitm perak dulu... kitorg pun borak2...

junior2 aku dari uitm perak


hehehehe.... peserta explorace pun dah berkumpul... dah nak start dah.. hehehe...
aku xjoin explorace tuh.. sebab aku ada lelah... hurmmm.. terus menyaksikan org bermain layang2.... mcm2 bentuk layang2 ada... yang paling kecik sampai ke yang paling besar...
semua ada... cantik2 plak tuh.. hurm...
layang2 untuk uitm malaysia dimainkan oleh han,cawan dan zack...

layang2 uitm malaysia



layang2 alfa college


layang2 han naik kejap pastu jatuh dan dilanggar lori... huhu...
lepas bosan2 tgk diorg main layang2... aku pegi plak tgk rakan2 yg lain tgh cat puzzle...
kesian diorg xcukup org... aku pun tolong dorg cat sikit... diorg cat menggunakan cat nipon..
penaja untuk event nih...

german~~~ hahaha...


selesai semua dalam pukul 7pm.
kitorg pun naik bas untuk ke uiam semula... arghhhhhhhhhh... penuhnya bas... kena berdiri plak...sebab bas xcukup. aiseyy... punya lah panas dlm bas tuh... mcm2 bangsa ada... terasa muhibbah plak.. hahahaha... sesampai je kat uiam... kitorg dikejutkan dengan berita.. penginapan utk uitm malaysia xdisediakan.. what the tut..... tut..
hrmm... xpe la.. xnak cerita pasal nih... xsyok...
kitorg pun duduk wat sementara kat bilik yang disediakan tuh... hrmm... aku pergi ke bilik sebelah tuh... bilik sebelah untuk Uitm perak... nak tgk dorg buat latihan untuk performance..
Lepas tu aku ngan rakan2 yg lain gi dinner... mmg best... ayam bakar... kambing bakar... sosej.... abc.. cendol... laksa... semua ada.. kenyang la jugak... aku rasa ayam yang aku makan tu adalah dalam seekor ayam... banyak kan? selesai je makan dalam pukul 9 tu.. aku terjumpa AR and da geng ( senior2 aku la ni). aku ada bg sumthing kat AR...

bersama kak engku ar.. heheheh


acara setrusnya bermula... performance... commercial break.. shortmuvie...
hehehehe... mcm2 la performance yg ditunjukkan oleh semua college2 dan uni. yang mengambil bahagian... persembahan dari uitm malaysia tidak mengecewakan.. tahniah buat korg... terutama skali wat along dan milhan... korg mmg best... menjadi idola.. hahahahaa...
commercial break untuk uitm malaysia juga best.. (mestilah... tengoklah sapa model iklannya..) hahaha... tetapi saingan dari uni. dan college2 lain juga amat sengit... ragu2... hehehehe...
dalam pukul 11 lebih.. performance pun selesai...

kami lagi..



mas & aku lagi..


semua beransur untuk ke tempat penginapan..
setelah puas berbincang... kami dari uitm malaysia pun diberikan tempat penginapan... syukur...
kepada ALLAH S.W.T
sesampai je kat tempat penginapan...kitorg pun tido... letih esok nak bangun pagi untuk acara seterusnya...


29.06.2008

Ayam berkokok... wah! ada ayam ke kat situ... aku bangun dlm jam 7 pagi...
kitorg pun bersiap untuk pergi breakfast kat KAED dan untuk meneruskan aktiviti seterusnya...
aktiviti installation.. hrmm... menarik jugak aktiviti ni.. kena pasang.. pastu cat... sesambil tu.. apa lagi... bergambar la.. hahahahaha... pastu kitorg pergi plak untuk present tentang puzzle yg kitorg buat semalam tuh...
seperti biasa HAN yang menjadi presenter... selesai je.. kitorg pun membuat aktiviti bebas..





Uitm Malaysia deligation... mas feeling ANTM




huhu... muncung..




girls from Uitm Malaysia




aja,bet,mas dan raihan















hahaha... berlegar2... pegi ke gerai2 menjual barang2 kraftangan dan cenderamata TIGABELAS... aku beli Sticker kereta 1.. mas pun beli gak..
pastu kitorg gi lunch... menu.. nasi ayam... sedap...

lepas tuh.. kitorg pergi plak kat courtyard untuk penyampaian hadiah dan closing ceremony..
huhu... sangat terujua.. uitm malaysia menang banyak gak... performance dapat no.3.. (uitm perak menang ker?)
sketches plak uitm malaysia sapu bersih... paling aku xsangka2... commercialbreak untuk uitm malaysia menang weh.. no. 1 plak tuh... hehehehehe... huhuhu....
apa2 pun tahniah kepada yang menang... selesai je.. kitorg pun bergambar... untuk kenang2an..
hehehehe... pastu balik ke shah alam semua..

6 comments:

berto xxx said...

are you sure about that?


berto xxx

berto xxx said...

nice blog isnt it?


berto xxx

Daddy Harith said...

wow~!
ape tigabelas ni awak?
mcm best jew!

....budak id.... said...

arr® here...

hahahah... ade jugak pic aku kat cni... huhuhu... tq bob..!! ala... bob rilex la... x yah gaduh2 ngan jr uitm perak... wat malu je gaduh ngan bdak kecik... hahahha.... nasib baik aku x sempat jd cnior d'org..., if not..., bleh aku ajar camner nk menghormati cnior... hehehehe...

Sankai said...

pak.. ooo pak.. mas itu anak mami ya? idungnya manchung, putih kulitnya.. huhhuhu.. chanteek sekalik.


cheers,

myadlan said...

salam zamel..
nice posting about tigabelas. byk gambar jgak..
thanx for coming

camne aku xprasan ko ye?
btw kem slm kat mas leh? byk gambar die je..

sape mamat sorg tu eh kononnye kembar aku plak.. baju coklat pki spek